Restaurant 100 Awards 2019

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2019

 
Το βράδυ της Τετάρτης, 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα η οποία ανέδειξε 100+ 100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα.

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Restaurant 100 Awards 2019.

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

Restaurant 100 Awards 2019

Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα.

 

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 
1. Aleria
2. Σπονδή
3. Varoulko Seaside
4. Etrusco
5. Τραβόλτα
6. Hytra
7. CTC
8. Σελήνη
9. Vezene
10. Nolan
 

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 
1. Top Newcomers: Birdman
2. Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι
3. Top Restaurants for Meat: Basegrill
4. Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside
5. Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou
6. Top Bar Restaurants: By the glass
7. Top All-Day Restaurants: Athénée
8. Top Restaurants for Families: Nice n easy
9. Hidden Gems: Pelagos Seaside
10. Top Streetfood: Hoocut
 
 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.

Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου. Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu φτιαγμένο με προϊόντα της Unilever Food Solutions, συνοδεία κρασιών του Κτήματος Λαζαρίδη και cocktails της Diageo. H τελετή αναμεταδόθηκε μέσω live streaming με χορηγό την Delifrance.

Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν εδώ και παρακολουθήστε νέα σχετικά με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στο #restaurant100.

 

Restaurant 100 Awards 2018

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018

 
100+ επώνυμοι foodies ανέδειξαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας σε τελετή πολλών… αστέρων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε ατμόσφαιρα κινηματογραφική πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018, βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το Varoulko Seaside, η Selene στη Σαντορίνη και το Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης, το Tzaki ‘Ho και το καφενείο «Στου Μήτσου» στη Θεσσαλονίκη, το ΜεΖεν στον Βόλο και το Μαγειρείον Βερσαλλίες στην Καλαμάτα, το Sushimou και το Hoocut στην Αθήνα.

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς περιλαμβάνει 34 νέα εστιατόρια. Επιπλέον, 31 εστιατόρια κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη συνολική κατάταξη, 30 υποχώρησαν και 5 παρέμειναν σταθερά.

Restaurant 100 Awards 2018 ceremony

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθώς και άλλοι επώνυμοι foodies.

Ανάμεσα στα νέα μέλη που προστέθηκαν στην εφετινή κριτική επιτροπή είναι οι: Μάκης Πουνέντης – Παρουσιαστής & Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Τζένη Μελιτά – Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια, Idra Kayne – Ερμηνεύτρια, Σπύρος Μαργαρίτης – TV&Radio Host, Δημήτρης Μακαλιάς – Ηθοποιός, Βησσαρίων Παρθένης – Σεφ, Χάρης Ντάβλας – PR Manager, Νίκος Νάσιουτζικ – Επιχειρηματίας, Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου – Ιδιοκτήτρια En Lefko, Γιώργης Τσαμπουράκης – Ηθοποιός. Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» η Θέμις Καρδιόλακα και ο Βησσαρίων Παρθένης.

 

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 
1. Σπονδή
2. Funky Gourmet
3. Varoulko Seaside
4. Vezene
5. Aleria
6. Nolan
7. Cookoovaya
8. Etrusco
9. Selene
10. Botrini’s
 

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:

 
1. Top Newcomers: Parla
2. Top Greek and Regional Cuisine: Το Πεσκέσι
3. Top Restaurants for Meat: Basegrill
4. Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside
5. Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou
6. Top Bar Restaurants: By the glass
7. Top All-Day Restaurants: nice n easy
8. Top Restaurants for Families: TGI Fridays
9. Hidden Gems: Παραδοσιακό Καφενείο ”Στου Μήτσου”
10. Top Streetfood: Hoocut
 
 

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, τον τίτλο του Game Changer στον Σωτήρη Κοντιζά, τον τίτλο Best Young Chef στην Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου και Best Young Sommelier στον Αλέξανδρο Μπουζίκα.

Ως Best Dessert της χρονιάς, η κριτική επιτροπή ψήφισε την μπουγάτσα του Cookoovaya και ως Best Cocktail List αυτήν του The Clumsies. Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας γευστικές προτάσεις του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη συνοδεία κρασιών Armyra ’17 και Portes Merlot ’16 του Κτήματος Σκούρα. Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου.